AKU HANYA MENULIS :)

Saturday, June 18, 2011

Meronggeng di Air Terjun Sekayu :)




Semalam haku gi ler ke Air Terjun Sekayu bersame dengan kawan-kawan juru huru hare aku ni ha. betolak kol 11.00 a.m and sampai sane dalam kol 12 la gak kan dari Kuala Terengganu. mule2 memang tak expect yang aku nk gi sini sampai 4 orang. tapi last2 berangkot keter tu aku bawak dorang sume haha. terbaik la hang Krol, Syameer and pojan. da macam bapak ayam dah aku bawak korag nih. dengan syamir nye selseme burong, si pojan plak baru habis selesema bab* tuh. K-rol pon baru pulih dari gering. hah, cukup pakej manusia bepenyakit aku bawak. hahaha. (gurau saje yekk ^^)



Krol (left), Pojan (middle) and Syameer (right)

Kami sekuarge kendiannye terus ke office sekayu tuh and sepantas kilat menyerang chalet untuk kami sewa malam tu. ada la dalam 8 chalet yang masih kosong tak berpenghuni. lantas beta pon memilih name chalet yang menarik kalbu. name nye agak pelik2 lah. ade Hempedu ape nth, ade sega n lain lain lah. aku pon dengan banggnye memilih tajuk bilik kami iaitu Kacip Fatimah. Nah kau. berkacipan lah korang dalam bilik tu kan. nasib baik lah bilik ni ade air cond and water heater skali. haha. aku kongsi katil ngn si syameer n pojan tu ha. nasib baik katil beso. hahaha.



lepas Check in, Kami sume tetibe la kan rase lapo. so we deided to have our lunch. Aku drive 12 km untuk mencari sebuah restoran yang baik which is dekat dengan Kuala Berang.. ingat lagi. Restoran Kak Zah name die. dah dekat dengan name dekan aku dah ha. masing masing makan lah ayam bakar la, ikan bakar la and aku ni plak haloba sikit, order ikan patin masak ape nth. semangkok which is seketul beharga 4.00 ringgit. tecekik kejap aku makan. pastu pure2 menyesal la konon kan. hambik ko.

after that, drive la balik semula ke chalet. name kampung kat situ agak kelaka la. ade kampung butut, kampung Putat, Kampung Gemuroh, Kampung Lebak lah. hahhahaha. pastu dalam keter masing masing mereng layan lagu Michael Jackson. tak sangke aku si Syamer seng seng ub (Sengal-sengal ubi) tu hafal lagu tuh. meh aku tepok tangan.

dalm kol 2 kami pon mandi lah. masing masing feeling perenang negara. aku pon mane boleh kalah. terus la beli pelampong doblas ringgit. kaedahnye taknak tenggelam. hahahaah. tetibe ade pulak apek cine mereng mane tah pinjam pelampung aku. terkedu aku. da la macam nyanyuk. hish. simpang ! xmo dah jumpe org camtu !!!

habis mandi kami gi plak KFC. lahap betul aku mengadap ayam2 tuh. rupe mcm x makan sepurnama, hah ko. nak pecah perut tau. pastu terkulat2 nk turun tangga. yang aku x paham, si syameer tu boleh plak beli bantal. pening2. pastu terus drive balik chalet. dan aku tergolek tidur.
siang esoknye dalam kol 11 kami pon betolak la balik. konon tak puas jalan, kami terus ke tasik Kenyir tu. tak tahan betul. hahaha. nasib baik cantik tasik tu. hahaha. gi menonong j. tapi plan next time nak stay tasik kenyir pulak. macam best. huhu. okayh. after that we went back to UniSZA again. It was so much fun. I wanna dream about these moments in my sleep after this :) Nitey ^^
At Tasik Kenyir

sayang kamu semua ^^Good Night :)

3 comments:

  1. haiya ! apek amatlah kecewa gambar apek tiada dalam ini bilogok hang! macam mana ini haa? Lain kali apek x mau ajar lu belenang lagi laa .. x ada untunnn maa ,,! hahahaha

    ReplyDelete
  2. agree with aweyn n man !
    update bnyk2 lgi...
    nnti kitorg skodeng2 punye ;)

    ReplyDelete