AKU HANYA MENULIS :)

Saturday, July 9, 2011

Happy Birthday KAY !!!


Happy Birthday Kay :)


Tup2. da dekat 3 tahun kan kita kawan. hahaha. macam mi pi. tapi satu reality. seriously I had no plan on how to celebrate your birthday. tapi fikir balik, kita ni kn kawan rapat, so i feel like I have to do something la kan. Your birthday kan supposedly on the 6th of July kan. siyesly Beta terinagt yng birthday u on the 6th tu time si KAy ni call i on the 5th , ckp nk bawa g countdown birthday dgn members die. tapi ade hal la plak mase tu. plus duit x masuk agi. mmg meriah la kan.

so I had decided to still do a blast for you kan. so, I plan buat satu special dinner for him la. malam tu gi kat Saujana Steak House, Order meals, Mix Grills. mmg meriah kao. pinggan cam sampan dah ha. hahahaha. pastu die nmpk mcm touching juge la kan. hahaha. ni gambo die. have fun :)

to KAy, HAppy 21st Birthday, Semoga tahun ni menjadi tahun yang lebiih bermakna dan banyak lagi kejayaan yang mu akn capai. semoga diri mu akan jadi lebih sihat, dujauhi dari penyakit dan di kurangkan masalah. kan kan kan. friendship forever ^^

Monday, July 4, 2011

Saye suke Colbie Caillat :)


I listened to the song 'I do by Colbie Caillat and I am totally addicted to this song !
nak hafal lah. nnti boleh nyanyi dalm toilet. hehe. ni lyricnye ^^.. Enjoy :)



I DO LYRIC (COLBIE CAILLAT)

It's always been about me myself and I
If all relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody's other half
I was happy to say that our love wouldn't last
That was the only way I knew to that you

You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I can live without it, I can let it go
Ooh, I did, I get myself into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,

Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust and never feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through


So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Wooh Can I get myself into
You make we wanna say

Me a family, a house a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm old and sit next to you.

And when we remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you

link to the video is here :)
http://www.youtube.com/watch?v=E0oyglKjbFQ

Sunday, July 3, 2011

DEBOR WASE


:: sedih ::

Today my lecturer comes to observe our teaching. mak aih. da lah aku ni banyak buat dosa ! Ya Allah, takutnye!!! kenapelah aku ni slow sangat!. rase nak mengamuk kat diri sendiri pon ade. da la tak berape nak ready.. demam plak tu. ish3. banyak betul hal aku yang x settle. nak nangis =.=
kalaulah mak ade lagi, boleh citer kat mak....

BOSAN !


nk post pasal bosan ni. bkn nak ckp pasal bosan ape. but bosan tentang kehidupan aku ni. kalau nk diikutkan, aku ni outernye nampak sangat baik, sempurna dan mulia. tp disebalik tu, perangai aku sebenarnya sangat lah azab... kadang-kadang, teringin nk jadi mcm org lain, hidup yg normal, dekat dgn tuhan, ade di jalan yg betul, x menyusahkan org lain, senang cerita, org senang dgn aku dan aku senang dgn diri aku... aku nk change my attitude.. now.. slowly... Ya Allah. Hear me, Help me...

Wednesday, June 22, 2011

MASALAH NGANTUKKKK


hah. ni namenye dalile le ni. wahaha. ngntuk tahap gaban doh


halah halah halah. mate ni rase da macam ade jin besarang dah. berat je rase. kekadang rasa nak ngamuk. pulak pastu lappy buat hal kan. lagi lah menambah asam garam kem arahan beta nih. Hish. cakap pasal ngantuk ni. die ade beberape tahap tau. (pade pendapat saye lah)

pendapat pertama, ngantuk yang sikit sikit je. keadaannye, mata kelihatan ayu selain terpisat-pisat menggosok mata demi menghalao jin. yg ni bile pekena air sejuk mau le hilang agaknye ngatuk nih.

pendapat ke dua, ngantuk yang disengajakan. cuntahnye ngantuk yang tibe2 terjadi bila sahabat, ibu bapa ataupun rakan-rakan meminta anda untuk melakukan sesuatu. tup tup cakap "beta ngantuklah" terus beradu. kadang2 beta kata ni golongan badak nih. wahaha.

pendapat ke tiga. ni ngantuk yang sebenar-benarnya. kire da macam severe acute dah ni. mate memang x leh nak buka dah. pastu kepale rasa cam ting tong. segale-galenye terasa. kan kan kan. nampak kapal terbang, belon, burung, nth2 gajah pon boleh nampak mcm terbang.

yang beta sedang alami semasa sedang menulis blog ini ialah yg ketiga nih. yg severe gilaks ni. pening woooo. busannnnnn. bilo lah eden nak dapat keje nih. hari-hari dok bilik guru tak wat pape. wahaha.

cercaan oleh : Sir Hafiz ^^

Tuesday, June 21, 2011

Kau Mampoo??


sila tengok sepuas hati anda akan gambar tersebot okkay. baru baca entry di bawoh


Hurm.. post ni beta post agak terlambat sedikit la hagaknye. awal bulan 6 hari tu, beta jadik dreba hantar anak buah sambung blaja masuk IPT... tapi IPTS la kan. boleh la. sebuah Kolej yg agak dikenali juge di Kota damansara tu. course taken by him is nursing. tengok jumlah yurannye, tebeliak biji mate beta ni ha. mahal wooooo. 4 kali ganda yuran beta di IPTA ni. sangat mencabar okkay.

ni kisah pasal mampu atau tak mampu korang semua untuk meniru aksi adik kepada anak buah beta ni. nama budak ni ala-ala pemain bola tu ha. Akmal Rizal. derjah 3 budak ni. nak diikutkan cerita, 2 minggu sebelum enrollment masuk college ni, kami semua pergi lah ke office kolej ni untuk buat registration. frankly speaking, there are so many people there, all wearing blue t-shirt. I guessed they're all officers or 'someone' to the college. kami pon menonong lah masuk office tu ala-ala nk beli majalah kt kedai cine depan pejabat pos kat Sekinchan tu. masuk-masuk terus serang kaunter cari sorang mamat India ni. nama die Mr Presad.

die pon sibuklah bawakan borang, soal selidik dan sebagai-bagai lagi lah. yang anak buah aku ni plak ngisi borang lambat lah sangat. halah halah halah. tak saba beno nak nunggu. tapi memandangkan beta ni sorang pakcik yang baik serta rajin kan, beta pon besabarlah sambil memeberikan senyuman yang paling manis. ( akan tetapi beta terasa palsu okkay). part yang best ni. boleh si Ijal tu bukan slipar, baring atau kerusi consol ala2 maharani Yunan gitu. tekejut aku. da macam dugong da haku nengok. jatuh air muka beta yang dok sebok mengontrol macho time tuh. ish2. siap tongkat pipi, goyang kaki tu. korang mampoo?



kau mampu beraksi camni kat office?
alamat dapat penampo keramat kan kan kan :P


Saye ialah Che'gu practical :)

" sir sir lukis bulak sir. dok reti nok wak. " hahahaha. siyes beta nak gelak bile kanak-kanak halus nih buat request time pendidikan seni viskual tadi (visual) . tapi beta pure-pure garang. kate cikgu kan. hah. hamik ko. kene denda bediri sepuloh menet. (sebenanye beta lupe suruh duduk ) tak ke haru jadi cikgu cenggini. nasib baik lah budak nih comel. xpe. nnti beta tangkap gambo die ye.



meja beta di bilik guru sekolah terbabit

starting semalam (20 June 2011) beta telah dihantar ke SK Seberang Takir Kuala terengganu untuk menjalani practicum for teaching. sangat sonok okkay. sekolah tepi pantai tu. ko mampu? hari pertama tu beta macam blur gitu. bak kate org tenet slow atau lebih dikenali sebagai gprs. hari ke due ni beta laju sikit. ala ala dah tuka plan 3G ler. hahaha. btw, agak penat melayan makhluk halus nih. tp bessssttttttttttt :)

Saturday, June 18, 2011

Meronggeng di Air Terjun Sekayu :)




Semalam haku gi ler ke Air Terjun Sekayu bersame dengan kawan-kawan juru huru hare aku ni ha. betolak kol 11.00 a.m and sampai sane dalam kol 12 la gak kan dari Kuala Terengganu. mule2 memang tak expect yang aku nk gi sini sampai 4 orang. tapi last2 berangkot keter tu aku bawak dorang sume haha. terbaik la hang Krol, Syameer and pojan. da macam bapak ayam dah aku bawak korag nih. dengan syamir nye selseme burong, si pojan plak baru habis selesema bab* tuh. K-rol pon baru pulih dari gering. hah, cukup pakej manusia bepenyakit aku bawak. hahaha. (gurau saje yekk ^^)



Krol (left), Pojan (middle) and Syameer (right)

Kami sekuarge kendiannye terus ke office sekayu tuh and sepantas kilat menyerang chalet untuk kami sewa malam tu. ada la dalam 8 chalet yang masih kosong tak berpenghuni. lantas beta pon memilih name chalet yang menarik kalbu. name nye agak pelik2 lah. ade Hempedu ape nth, ade sega n lain lain lah. aku pon dengan banggnye memilih tajuk bilik kami iaitu Kacip Fatimah. Nah kau. berkacipan lah korang dalam bilik tu kan. nasib baik lah bilik ni ade air cond and water heater skali. haha. aku kongsi katil ngn si syameer n pojan tu ha. nasib baik katil beso. hahaha.



lepas Check in, Kami sume tetibe la kan rase lapo. so we deided to have our lunch. Aku drive 12 km untuk mencari sebuah restoran yang baik which is dekat dengan Kuala Berang.. ingat lagi. Restoran Kak Zah name die. dah dekat dengan name dekan aku dah ha. masing masing makan lah ayam bakar la, ikan bakar la and aku ni plak haloba sikit, order ikan patin masak ape nth. semangkok which is seketul beharga 4.00 ringgit. tecekik kejap aku makan. pastu pure2 menyesal la konon kan. hambik ko.

after that, drive la balik semula ke chalet. name kampung kat situ agak kelaka la. ade kampung butut, kampung Putat, Kampung Gemuroh, Kampung Lebak lah. hahhahaha. pastu dalam keter masing masing mereng layan lagu Michael Jackson. tak sangke aku si Syamer seng seng ub (Sengal-sengal ubi) tu hafal lagu tuh. meh aku tepok tangan.

dalm kol 2 kami pon mandi lah. masing masing feeling perenang negara. aku pon mane boleh kalah. terus la beli pelampong doblas ringgit. kaedahnye taknak tenggelam. hahahaah. tetibe ade pulak apek cine mereng mane tah pinjam pelampung aku. terkedu aku. da la macam nyanyuk. hish. simpang ! xmo dah jumpe org camtu !!!

habis mandi kami gi plak KFC. lahap betul aku mengadap ayam2 tuh. rupe mcm x makan sepurnama, hah ko. nak pecah perut tau. pastu terkulat2 nk turun tangga. yang aku x paham, si syameer tu boleh plak beli bantal. pening2. pastu terus drive balik chalet. dan aku tergolek tidur.
siang esoknye dalam kol 11 kami pon betolak la balik. konon tak puas jalan, kami terus ke tasik Kenyir tu. tak tahan betul. hahaha. nasib baik cantik tasik tu. hahaha. gi menonong j. tapi plan next time nak stay tasik kenyir pulak. macam best. huhu. okayh. after that we went back to UniSZA again. It was so much fun. I wanna dream about these moments in my sleep after this :) Nitey ^^
At Tasik Kenyir

sayang kamu semua ^^Good Night :)

Thursday, June 16, 2011

Domokun :)




I bought a Domokun bag the other day and it was so cute ^^ I used it to bring my lappy actually. And I think It was yesterday when I walked passing a few girls and I heard they said " Waaaaaaa, comelnye beg domokun tuuuu". Hahaha. But seriously I felt like kids wearing this kind of cartoon like bag :)

P/S : I am cute too ^^

Sunday, May 1, 2011

Lirik Lagu : Aiyo Mama

I searched for songs at youtube just now. lepas tu jumpe pulak lagu 'Aiyo Mama' but Siti Nurhaliza's version. lagu tu sangat catch sampai terbawa-bawa menyanyi skali. So I wanna share the lyric with the reader :)


::Aiyo Mama::

ayam hitam telurnya putih
mencari makan di pinggir kali
sinyo hitam giginya putih
kalau ketawa manis sekali

ayo mama, jangan mama marah beta
dia cuma cuma pegang beta
ayo mama, jangan mama marah beta
lah orang muda punya biasa

[click here for the video]