AKU HANYA MENULIS :)

Saturday, July 9, 2011

Happy Birthday KAY !!!


Happy Birthday Kay :)


Tup2. da dekat 3 tahun kan kita kawan. hahaha. macam mi pi. tapi satu reality. seriously I had no plan on how to celebrate your birthday. tapi fikir balik, kita ni kn kawan rapat, so i feel like I have to do something la kan. Your birthday kan supposedly on the 6th of July kan. siyesly Beta terinagt yng birthday u on the 6th tu time si KAy ni call i on the 5th , ckp nk bawa g countdown birthday dgn members die. tapi ade hal la plak mase tu. plus duit x masuk agi. mmg meriah la kan.

so I had decided to still do a blast for you kan. so, I plan buat satu special dinner for him la. malam tu gi kat Saujana Steak House, Order meals, Mix Grills. mmg meriah kao. pinggan cam sampan dah ha. hahahaha. pastu die nmpk mcm touching juge la kan. hahaha. ni gambo die. have fun :)

to KAy, HAppy 21st Birthday, Semoga tahun ni menjadi tahun yang lebiih bermakna dan banyak lagi kejayaan yang mu akn capai. semoga diri mu akan jadi lebih sihat, dujauhi dari penyakit dan di kurangkan masalah. kan kan kan. friendship forever ^^

Monday, July 4, 2011

Saye suke Colbie Caillat :)


I listened to the song 'I do by Colbie Caillat and I am totally addicted to this song !
nak hafal lah. nnti boleh nyanyi dalm toilet. hehe. ni lyricnye ^^.. Enjoy :)



I DO LYRIC (COLBIE CAILLAT)

It's always been about me myself and I
If all relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody's other half
I was happy to say that our love wouldn't last
That was the only way I knew to that you

You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I can live without it, I can let it go
Ooh, I did, I get myself into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,

Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust and never feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through


So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Wooh Can I get myself into
You make we wanna say

Me a family, a house a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm old and sit next to you.

And when we remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you

link to the video is here :)
http://www.youtube.com/watch?v=E0oyglKjbFQ

Sunday, July 3, 2011

DEBOR WASE


:: sedih ::

Today my lecturer comes to observe our teaching. mak aih. da lah aku ni banyak buat dosa ! Ya Allah, takutnye!!! kenapelah aku ni slow sangat!. rase nak mengamuk kat diri sendiri pon ade. da la tak berape nak ready.. demam plak tu. ish3. banyak betul hal aku yang x settle. nak nangis =.=
kalaulah mak ade lagi, boleh citer kat mak....

BOSAN !


nk post pasal bosan ni. bkn nak ckp pasal bosan ape. but bosan tentang kehidupan aku ni. kalau nk diikutkan, aku ni outernye nampak sangat baik, sempurna dan mulia. tp disebalik tu, perangai aku sebenarnya sangat lah azab... kadang-kadang, teringin nk jadi mcm org lain, hidup yg normal, dekat dgn tuhan, ade di jalan yg betul, x menyusahkan org lain, senang cerita, org senang dgn aku dan aku senang dgn diri aku... aku nk change my attitude.. now.. slowly... Ya Allah. Hear me, Help me...

Wednesday, June 22, 2011

MASALAH NGANTUKKKK


hah. ni namenye dalile le ni. wahaha. ngntuk tahap gaban doh


halah halah halah. mate ni rase da macam ade jin besarang dah. berat je rase. kekadang rasa nak ngamuk. pulak pastu lappy buat hal kan. lagi lah menambah asam garam kem arahan beta nih. Hish. cakap pasal ngantuk ni. die ade beberape tahap tau. (pade pendapat saye lah)

pendapat pertama, ngantuk yang sikit sikit je. keadaannye, mata kelihatan ayu selain terpisat-pisat menggosok mata demi menghalao jin. yg ni bile pekena air sejuk mau le hilang agaknye ngatuk nih.

pendapat ke dua, ngantuk yang disengajakan. cuntahnye ngantuk yang tibe2 terjadi bila sahabat, ibu bapa ataupun rakan-rakan meminta anda untuk melakukan sesuatu. tup tup cakap "beta ngantuklah" terus beradu. kadang2 beta kata ni golongan badak nih. wahaha.

pendapat ke tiga. ni ngantuk yang sebenar-benarnya. kire da macam severe acute dah ni. mate memang x leh nak buka dah. pastu kepale rasa cam ting tong. segale-galenye terasa. kan kan kan. nampak kapal terbang, belon, burung, nth2 gajah pon boleh nampak mcm terbang.

yang beta sedang alami semasa sedang menulis blog ini ialah yg ketiga nih. yg severe gilaks ni. pening woooo. busannnnnn. bilo lah eden nak dapat keje nih. hari-hari dok bilik guru tak wat pape. wahaha.

cercaan oleh : Sir Hafiz ^^

Tuesday, June 21, 2011

Kau Mampoo??


sila tengok sepuas hati anda akan gambar tersebot okkay. baru baca entry di bawoh


Hurm.. post ni beta post agak terlambat sedikit la hagaknye. awal bulan 6 hari tu, beta jadik dreba hantar anak buah sambung blaja masuk IPT... tapi IPTS la kan. boleh la. sebuah Kolej yg agak dikenali juge di Kota damansara tu. course taken by him is nursing. tengok jumlah yurannye, tebeliak biji mate beta ni ha. mahal wooooo. 4 kali ganda yuran beta di IPTA ni. sangat mencabar okkay.

ni kisah pasal mampu atau tak mampu korang semua untuk meniru aksi adik kepada anak buah beta ni. nama budak ni ala-ala pemain bola tu ha. Akmal Rizal. derjah 3 budak ni. nak diikutkan cerita, 2 minggu sebelum enrollment masuk college ni, kami semua pergi lah ke office kolej ni untuk buat registration. frankly speaking, there are so many people there, all wearing blue t-shirt. I guessed they're all officers or 'someone' to the college. kami pon menonong lah masuk office tu ala-ala nk beli majalah kt kedai cine depan pejabat pos kat Sekinchan tu. masuk-masuk terus serang kaunter cari sorang mamat India ni. nama die Mr Presad.

die pon sibuklah bawakan borang, soal selidik dan sebagai-bagai lagi lah. yang anak buah aku ni plak ngisi borang lambat lah sangat. halah halah halah. tak saba beno nak nunggu. tapi memandangkan beta ni sorang pakcik yang baik serta rajin kan, beta pon besabarlah sambil memeberikan senyuman yang paling manis. ( akan tetapi beta terasa palsu okkay). part yang best ni. boleh si Ijal tu bukan slipar, baring atau kerusi consol ala2 maharani Yunan gitu. tekejut aku. da macam dugong da haku nengok. jatuh air muka beta yang dok sebok mengontrol macho time tuh. ish2. siap tongkat pipi, goyang kaki tu. korang mampoo?



kau mampu beraksi camni kat office?
alamat dapat penampo keramat kan kan kan :P


Saye ialah Che'gu practical :)

" sir sir lukis bulak sir. dok reti nok wak. " hahahaha. siyes beta nak gelak bile kanak-kanak halus nih buat request time pendidikan seni viskual tadi (visual) . tapi beta pure-pure garang. kate cikgu kan. hah. hamik ko. kene denda bediri sepuloh menet. (sebenanye beta lupe suruh duduk ) tak ke haru jadi cikgu cenggini. nasib baik lah budak nih comel. xpe. nnti beta tangkap gambo die ye.



meja beta di bilik guru sekolah terbabit

starting semalam (20 June 2011) beta telah dihantar ke SK Seberang Takir Kuala terengganu untuk menjalani practicum for teaching. sangat sonok okkay. sekolah tepi pantai tu. ko mampu? hari pertama tu beta macam blur gitu. bak kate org tenet slow atau lebih dikenali sebagai gprs. hari ke due ni beta laju sikit. ala ala dah tuka plan 3G ler. hahaha. btw, agak penat melayan makhluk halus nih. tp bessssttttttttttt :)